Inmiddels zijn de laatste dagen op het eiland aangebroken. Sterker nog, over 5 dagen vlieg ik alweer naar Nederland. Helaas wel met een tussenlanding op Curaçao, maar dan ben ik wel weer lekker thuis. Of ik er zin in heb? Jawel.. Ik heb mezelf er ook op ingesteld weer naar huis te gaan. De meeste stagiaires zijn ook al naar huis. Nog maar een handjevol is over, maar die blijven dan ook tot eind mei. Van de groep die 5,5 maand blijft en einde van de zomer is gekomen, ben ik nog alleen over. Dinsdag 8 februari vlieg ik weer naar Nederland. Om 14:30uur Sint Maarten tijd. Ik land op Schiphol om 7:55uur Nederlandse tijd.
De laatste maand heb ik nog goed genoten van het leventje in het Caribisch gebied! Echt veel gekke dingen heb ik niet meer gedaan in de laatste maand. Nou ja, nog een weekendje Saba! Dit keer met een groep vrienden! En dit keer wel gepland met een nachtje slapen. We vlogen wederom vroeg, de allereerste vlucht van de dag. De dag ervoor zijn we dan ook niet uitgeweest, toch was het behoorlijk vroeg opstaan. De vlucht was wederom super leuk om mee te maken! Aankomst ging iets minder soepel als de vorige keer, maar we waren veilig geland. Eenmaal op Saba zijn we met de taxi naar de Ecolodge vervoerd. Hier gingen we de nacht doorbrengen. De Ecolodge probeert, zoals de naam al doet vermoeden, alles Eco te doen. Dus alle huisjes hebben een zonnepaneel en de regen wordt opgevangen. ’s Middags hebben we de berg beklommen. Mount Scenery was helaas wederom in de wolken, dus een mooi uitzicht was er weer niet. Later die dag hebben we nog een taxi tour rondom het eiland gedaan. Toen we weer terug waren in het dorp, hebben we spullen voor rumpunch gehaald. Rumpunch wordt in deze regio ontzettend veel gedronken. Het is een mix van rum en allerlei pakken sap. Dit wordt met mekaar in een grote ton met ijs gegooid en de avond kan beginnen. Maar eerst hebben we nog in een hottube gezeten. Deze stonden bij de huisjes.
’s Avonds zijn we uit eten geweest bij het restaurant van de Ecolodge. Heerlijke biefstuk met een glas wijn. Uiteindelijk kwamen we erachter dat we voor de rumpunch vergeten waren ijs te kopen, dus vroegen we dat aan het personeel van de Ecolodge. Ze vroegen zich af waarom we niet gewoon bij hun kwamen drinken. En zo sta je in de keuken van een restaurant te feesten met zijn allen. Het was echt een ontzettend gezellige avond. De volgende dag was iets zwaarder, aangezien we een rondje om de berg hebben gelopen. De Sandy Cruz trail zou de mooiste van het eiland moeten zijn en zou nauwelijks omhoog of omlaag gaan. Niets was minder waar helaas. Met de spierpijn van de vorige dag nog in de benen, was het echt afzien. Na een geslaagde terugvlucht was ik helemaal kapot en heb dan ook gelijk mijn bed opgezocht.
Een week eerder heb ik voor de laatste keer gedoken. Dit keer met een hoop andere Nederlanders wat erg gezellig was! De duikschool had speciaal voor ons een Sunday Funday (2 tank duiken + BBQ) georganiseerd. De duiken waren niet echt super, maar ik heb wederom genoten. Het was ontzettend leuk om met een hele groep aan Nederlandse studenten te duiken. De barbeque was wederom heerlijk! Het blijft raar om halverwege januari op het strand te barbequen.
Dus nu is het 3 februari en ga ik over 5 dagen weer terug naar Nederland. Voor mij begint dan het afstuderen. Ik ga samen met een medestudent de verschillen in moderne en traditionele contractvormen onderzoeken. Het lijkt me een leuke uitdaging en heb zin om aan zoiets nieuws te beginnen!
Voorlopig is dit mijn laatste blog vanuit Sint Maarten. Morgen is mijn laatste werkdag en thuis heb ik geen internet. Ik heb jullie met onwijs veel plezier op de hoogte gehouden van mijn ontwikkelingen hier. Ik hoop dat jullie ook genoten hebben van het lezen van mijn avonturen. Ik heb in ieder geval geen enkele spijt gehad dat ik hierheen ben gegaan! Ik heb veel genoten van het leventje hier en naar mijn idee heb ik alles eruit gehaald wat erin zat. Bepaalde dingen zal ik zeker wel gaan missen als ik terug ben in Nederland.
Nogmaals bedankt voor het lezen van mijn blog en de vele berichtjes die ik van jullie gehad heb.
Voor de laatste keer vanaf Sint Maarten!
Groetjes Jacco